inVENTer iV14-Zero

Patentirani ventilator sa zvučnom izolacijom
novi, patentirani koncept zvučne izolacije

 • zvučna izolacija do 56 dB
 • prirodni zvukna svim nivoima ispod 29 dB(A)
 • integrisani modus šapata sa samo 13 dB(A
 • obnavljanje toplote od 87%
 • senzori protiv hlađenja i snažnog pritiska vetra

 

 

 

OPIS

Koncept zvučne izolacije
dostupan od leta 2018.

Novi iV14-Zero sa inVENTron®-Tehnologijom i novim XENION ventilatorom obećava moćnu i šapat-tihu ventilaciju sva Vaša četiri zida. Patentirana zvučna izolacija pretvara iV14-Zero u ventilator za zvučnu izolaciju i smanjuje spoljašnji i untrašnji zvuk na minimum. Iz tog razloga je decentralizovani ventiltor jedva primetan i osigurava mirnu životnu atmosferu. Njegova normalna razlika u nivou zvuka iznosi do 56 decibela. Vlastiti zvuk u čitavom spektru snage mu je ispod 30 dB(A), a čak kod nečujnih 13 dB(A) na najnižem nivou kao modus šapata.
Patentirani koncept zvučne izolacije iV14-Zero zasnovan je na specijalnoj zvučno izolovanoj podlozi kompanije Inventin. Inventin sa svojim posebenim kvalitetom vodi računa o izvanrednim karaktertikama zvuka i prvi put se koristi širom sveta u iV14-Zero. Prethodna optimizacija zvuka sa decentralizovanim uređajima, uvek je zahtevala kulise i instalacije, smanjenje obima protoka vazduha i učinka. Sa pantentiranim konceptom izolacije zvuka, iV14-Zero, smanjena je standardna razlika nivoa zvuka do 48 dB i sopstvenog zvuka do 13 – 29 dB(A) – bez smanjenja obima protoka vazduha.

XENION ventilator obezbeđuje sigurnost

XENION ventilator u iV-Smart+ uključuje monitor za temperaturu, koji nadgeda temperaturu ulaznog vazduha i kod zimskih spoljašnjih temperatura prilagođava se prema njima, nezavisno od centralne kontrole. Zahvaljujući ovoj inteligenciji ventilatora, konstantno se sprečava hlađenje prostorija. Pored toga, XENION ventilator ima i inteligentni stabilizator pritiska vetra. On registruje tekuće opterećenje vetra i automatski održava određeni broj obrtaja. Ovo rezultita da čak i na vetrovitim lokacijama veoma glatko radi.

XENION ventilator ispunjava klasifikaciju S3 standarda DIN EN 13141-8. Ovako potvđena stabilnost pritiska vetra kod XENION ventilatora postavlja nove standarde za ventilatore u decentralizovanim ventilacionim sistemima.


inVENTron-Tehnologija

XENION ventilator  je deo inovativne inVENTron-tehnologije  u  iV14-Zero. inVENTron®-dvostruki –vazdušni pogon (profil), koji je ugrađen u njega ispravlja turbulencije nastale rotiranjem ventilatora. Tako integrisano keramičko skladište za toplotu, koje se nalazi iza ventilatora, ima efikasan protok i postiže obnavljanje toplote do 87%. Tokom razvoja inVENTer je prilagođavao saznanja iz vazduhoplovnog inženjeringa,  posebno saznanja iz   mehanike   strujanja tečnosti i gasova, na elemente koji su u dodiru sa vazduhom.

Jednostavna instalacija sa Simplex sistemom montiranja na zid

Instalaciju iV14-Zero u novoj zgradi olakašva zidni instalicioni  sistem Simplex. Kombinacija montažnog bloka i  ugrađenog zidnog rukava sa nagibom, ubacuje se kao opeka direktno u neomalterisanu građevinu. Budući da je Simplex izađen prema željama kupaca i projektnim dimenzijama, savršeno se uklapa u svaki projekat izgradnje. Bušenje bušilicom ili složeno prilagođavanje standardnog montažnog bloka više nije potrebno. Ovo štedi dragoceno vreme i snižava troškove instaliranja.

Na raspolaganju je verzija  - Corner

iV14-Zero je dostupan i kao verzija – Corner za unutrašnje površine zida  na stranama prozorskog otvora. Sa ovom vrstom „ventilacije iza ugla“, ravni kanal  ventilacionog uređaja je integrisan u izolaciju. Spoljašnje zatvaranje je time gotovo nevidljivo. Vazduh ulazi i izlazi kroz malu ventilacionu rešetku u prozorskom otvoru. Zbog toga se instaliranje mora odvijati u neposrednoj blizni prozora. Rešenja za unutrašnje površine zida na stranama prozorskog otvora, često se primenjuju  kod saniranja zakonom zaštićenih objekata koje se koriste.

 

TEHNIČKI DETALJI

Kod iV-Smart+ i iV14-Zero sa tihim XENION ventilatorom mogu se postići sledeće vrednosti:

 

 • Otvor za zid [mm]: Ø 225

 • Debljina zida sa malterom [mm]: > 250

 • Obim protoka vazduha [m³/h]: 8;5 - 29

 • Obim protoka izduvnog vazduha [m³/h]: 17 - 58

 • Potrošnja električne energije [W]: 3

 • Emisija zvuka [dB(A)]: 13 -29

 • Obnavljanje toplote[%]: 87

 • Električna snaga ventilatora povezana sa protokom [W/(m3/h)]: 0,15

 • Radni napon[V DC] 6 - 16

 • Područje primene [°C]: -20 - 50

 • Standardna razlika nivoa zvuka[dB]: 48 -56

 • Klasa energetske efikasnosti: A+ / A

 

  

POSETITE:

NOVO!!!

    Uskoro!!!

 

 

PREUZMITE KATALOG

PREUZMITE PAX KATALOG

NOVI inVENTer KATALOG

KONTAKT

inVENTer SRBIJA

TOT PROMET DOO
Partizanska 79
21220 Bečej
SRBIJA

Tel.
021 6915 206
Email:
office@inventer.rs