Bilo reč o renoviranoj ili novoizgrađenoj imovini, reč je o veoma složenim stvarima sa puno pitanja kada je reč o odabiru ventilacionog sistema. U nastavku Vam želimo da odgovaramo na načešće postavljena pitanja. Ako Vaše pitanje nije među dole navedenih, molimo Vas da nas kontaktirate na bilo koji pruženi način.

 

 

Broj potrebnih inVENTer ventilacionih jedinica zavisi od količine vazduha namenjene za ventilaciju. Zainteresovanima vršimo besplatno planiranje. Potrebne informacije vezane za tačnu kalkulaciju možete naći na našoj „Kontakt“ stranici.


 

U skladu sa današnjim cenama električne energije na godišnjem nivou(!) po uređaju 300-600 dinara je mogući trošak. Uređaj iV14 troši 0,09W / (m3/h) energije.Flitere ventilacionih uređaja inVENTer trebaju da se zamene otpr. svaka 3 meseca. Delove filtera možete svakodnevnim alatima i deterdžentima isprati. Preporučujemo kupovinu jednog rezervnog seta, da bi osigurali neprekidan rad, čak i tokom čišćenja.
Polen i fini filteri inVENTera se mogu koristiti 4-6 nedelja, a posle toga treba da se tretira kao domaćinski otpad. Filter setove inVENTera možete naručiti od nas putem e-mail-a na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. adresi.Filtere prašine inVENTera treba oprati svaka 3 meseca sa svakodnevnim deterdžentom. Rezervni set filtera može da posluži za premošćenje rada ventilacione jedinice tokom čišćenja. Godišnje jednom je preporučeno čišćenje keramičkog akumulatora toplote i dvosmernog ventilatora. Za to je potrebno da potpuno isključite kontroler sa napaljanja i oprezno otklonite poklopac. Sam poklopac možete oprati toplom vodom. Posle toga pažljivo izvucite ventilator. Propelere ventilatora u slučaju teškog zagađenja možete očistiti mokrom krpom. Za keramički akumulator toplote se takođe koristi mokra krpa. Zatim ventilator a posle njega i poklopac vratiti na svoje mesto.
Takođe Vas molimo da pročitate uputstvo za održavanje inVENTera.

 


Postavljanje zaptivne i odbojne trake zavisi od sistema ventilacije. Uvek se postavljaju po aktuelnom uputstvu za montažu i korišćenje. Na primer: U slučaju jedinice iV14 odbojna traka se postavlja u cev koji se montira u zid, a zaptivna traka se postavlja na spoljašnji zid i na spoljašnju jedinicu. U slučaju jedinice inVENTer iV12-Smart je odbojna traka u cevima koje se ugrade u zid, a zaptivna traka je na matičnoj ploči spoljašnje jedinice.

 


U slučaju MZ-One-a od kontrolne jedinice do Clust-Air modula se koristi kabl 2x2x0,8mm2. A za povezivanje Clus-Air modula sa dvosmernim ventilatorima se koristi provodnik 3x0,75mm2.
Za postavljanje kablova u svakom slučaju proučite uputstvo za instalaciju i korišćenje.

 Ventilacione jedinice inVENTer većinom ugrađuju građevinski inženjeri, a regulatore postavljaju elektro instalateri.

 


Ako instalaciju sistema vršmo mi, onda ćete naravno informacije o upotrebi, održavanju i čišćenju dobiti od nas. Ako ugradnju vrše drugi majstori, onda svaku detaljnu informaciju možete dobiti iz naših detaljnih dokumentacija.

 


U zavisnosti od toga da li se nalazite u prostoriji ili ne, ventilaciju možete podesiti na jače ili slabije. Imajući u obzi zaštitu od vlage je važno da ventilacione jedinice rade sa najmanje 25% intenziteta (to je najmanji nivo rada) - to važi, ako niko nije kući. Čim se neko nalazi u prostoriji, naravno intenzitet rada traba pojačati.
Tačna podešavanja možete pročitati iz ventilacione koncepcije što od nas dobijate uz ponudu.

 


Podešavanja MZ-One regulatora su detaljno opisani u aktuelnom uputstvu za montažu i korišćenje. Ukoliko Vam je potrebna pomoć na licu mesta,kontaktirajte nas.

 

 

Povezivanje ventilacionih jedinica inVENTer sa već postojećim sistemom pametne kuće je meguće preko ZM-One regulatora. U tom slučaju se priključci Clust-Air modula koriste kao analogni ulazi. Za to, po željenoj funkciji za svaki Clust-Air modul u kotroleru pametne kuće podesimo unapred definisanu vrednost napona. Više informacija o tome možete naći u uputstvu regulatora. Ukoliko na neka pitanja u vezi montaže ne nađete odgovor, slobodno se obratite nama.

 

 

 

To, nažalost nije moguće.

 

 


U suštini, prvo moramo da razlikujemo zvukove koje dolaze od ventilatora od onih što dolaze spolja.
Za smanjenje onih zvukova koji dolaze spolja nam je rešenje set zvučne izolacije, koji sastoji od tri dela:

  • Jedne zvučno izolacione ploče, koja se postavlja u cev, što se nalazi u zidu
  • Jednog zvučno izolacionog uloška, koja se tavlja u unutrašnju jedinicu
  • Jednog komponenta zvani Aeroflex, koji se lepi u spoljašnju jedinicu.

Zvučno izolaciona ploča i uložak može i posebno da se naruči. O aktuelnim cenama nas pitajte preko bilo kojeg navedenog kontakta.

Ukoliko želite da smanjite zvuk ventilatora, prvo treba da proverite da uložak toplotnog akumulatora i ventilator budu izgurani do kraja cevi odnosno do branika.

U slučaju većeg zagađenja ventilatora, propelere trebate očistiti mokrom krpom. Molimo Vas u vezi toga proučite aktuelno uputstvo za sastavljanje i korišćenje.

 

 

 

Na posebne potrebe imamo specijalna rešenja. Spremni smo da vaše potrebe zajedno realizujemo.

 

 


Da bi se izbeglo potencijalno pojavljivanje alge na fasadi, spoljašnja jedinica ventilacije mora biti po propisima instalirana. Molimo Vas da proučite uputstva. Pored toga je preporučena zaštita fasade.

 

 


U tom slučaju spoljne jedinice ne bi trebalo postaviti na zidove koji su iloženi vetru. Molimo Vas da nas obavetite u takvim slučajevima, da bi u izradi projekta uzeli i tu činjenicu u obzir.

 Ventilacione jedinice inVENTer rade u parovima. Molimo Vas da prvo proverite rad spoljenih uređaja. Početna rotacija jednog uređaja treba da se promeni. To možete postići okretanjem priključne papučice koji se nalazi u cevima. Sa time možete osigurati da jedan od spoljenih uređaja uvek bude u funkciji izvlačenja, kada njen povezan uređaj radi uvlačenje vazduha. (Posle 70 sekundi će to biti obrnuto.)
Drugo rešenje: ako je dvosmerna funkcija isključena i posle 70 sekundi uređaji ne menjaju smer rotacije, onda je najveća verovatnoća, da je urećaj u „provetravanje“ funkciji. U ovom slučaju promenite podešavanje regulatora u „obnovu toplote“.

 

 


Za napajanje ventilacionih jedinica je potrebno jedan kabl između jedinice i regulatora (niski napon - vrstu provodnika možete naći u priloženom uputstvu).

 

 


Spoljašnje jedinice se mogu naručiti niz boja RAL skale uz dodatni trošak. U osnovi se isporučuje u beloj ili INOX bojama. Za preciznije potrebe boja,kontaktirajte nas.

 Ventilacioni sistemi inVENTera su pogodne za naknadnu ugradnju (npr. Tokom renoviranja, energetskog razvoja). Ugrađuju se u spoljašnji zid. Sve što vam je potrebno je odgovarajuća bušotina na zidu. Odgovarajući regulator se ugrađuje kao običan prekidač. Od regulatora do dvosmernog ventilatora je potrebno postavljanje jednog kabla. Za to je potrebno koristiti kanalicu za kablove ili ih ugraditi u unutrašnji zid.

 Ako u kući/stanu imate kamin, molimo Vas da se obratite odžačaru. Naravno Vam i mi stojimo na raspolaganju.

 

 


U toku obnove vlažnosti, deo vlažnosti izduvnog vazduha se prenosi na uduvni vazduh. Ovo ima posebnu važnost tokom zime: prilivu hladnog, suvog vazduha se pored toplote se prenosi i određeni deo pare prostorije. Obnova vlažnosti vazduha se ostvaruje u svakom regenerativnom izmenjivaču toplote. Obnovom energije se povećava i efikasnost obnove toplote. (Opšti postupci za testiranje obnove toplote ne uzimaju u obzir ovaj aspekt i samo imaju temperaturne uslove.) U toku obnove vlažnosti vazduha se ne stvara kondenzacija u akumulatoru toplote, zahvaljujući tome ni na veoma niskim teperaturama ne postoji potreba za dodatnu zaštitu od smrzavanja.

 

 


Spomenjuje se kao alternativa kontrolisane ventilacije prostorija (bilo da je reč o centralnoj ili decentralizovanoj). Ova vrsta ventilacije znači ugrađivanje ventilacionih otvora. Usred razlike pritiska između prostorija se između njih prolazi određena količina vazduha. Ova vrsta ventilacije po našem iskustvu se može koristiti samo kao „ispomoć“, s obzirom da je u pitanju mala količina vazduha. U prisustvu stanara je za minimalnu potrebu ventilacije potrebno i otvaranje prozora. U ovom slučaju obnova toplote nije moguće i treba da računamo sa gubitkom toplote - zbog provetravanja.

 

 

  

POSETITE:

NOVO!!!

    Uskoro!!!

 

 

PREUZMITE KATALOG

PREUZMITE PAX KATALOG

NOVI inVENTer KATALOG

KONTAKT

inVENTer SRBIJA

TOT PROMET DOO
Partizanska 79
21220 Bečej
SRBIJA

Tel.
021 6915 206
Email:
office@inventer.rs